tiistai 17. maaliskuuta 2009

Vallattomuutta

Eilen sanoin, että oli hyvä olo, mutta tämän olon lisäksi tänään on astunut sellainen tunne, että voisin syödä vaikka mitä, etenkin herkkuja, suklaata sun muuta. Hirvittävästi houkuttaa, mutta täytyy vain olla, ettei anna vallattomuudelle periksi.
Nämä useasti toistuvat mielihalut, kiusaukset ovat haaste laihdutuksessa. Ainakin silloin, jos ne johtavat aina syömiseen. Voidaan siis puhua mielihalusta, eikä oikeasta nälästä. Tärkeää on tietää mielihalun piirteet, jotka näkyvät oheisessa kuvassa.

(Kuva: Painonvartijat)

Mielihalusta selviämiseen voi auttaa se, että tietää kyseessä olevan noin 10-15 minuuttia kestävä koetus, jonka ohi voi joskus sinnitellä pelkällä odotuksella ja kärsivällisyydellä. Ei pidä siis uskoa, että ainoa keino päästä eroon on syöminen. Mielihalun jatkuva sammuttaminen syömisellä, voimistaa vain mielihalua entisestään ja kaiken lisäksi se alkaa ilmaantua yhä useammin. Kun mielihalun tilanne onnistutaan katkaisemaan toistuvasti, eli ei sydä mitään eikä maisteta hallitusti. Silloin vihjeen vaikutus heikkenee vähitellen ja tilanteen sietäminen jatkossa helpottuu.






2 kommenttia:

  1. Tää on niin tuttu juttu!! Ja taistelu on mullakin juuri nyt ajankohtainen - oli kiva löytää tämä blogisi!
    terv.Reeta

    VastaaPoista
  2. Kiitos Reeta :) Vaikeeta tämä kyllä on, tahtojen taistelua. Tsemppiä sulle myös ja tervetuloa uudelleen:)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.