keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Voi ei!!


Tähän asti on mennyt mukavasti. Nyt on paino noususuhdanteessa. En tiedä mistä se johtuu. Liikuntaa olen lisännyt aika mukavasti. Täytynee varmaankin katsastaa ruokalautanen... Jotain on nyt pielessä. Painon pitäisi pudota, mutta se on noussut melkein kilolla! Mutta kuitenkin lohduttavaa on se, että aloittaessani tämän projektin, painoindeksini oli 36,5 ja nyt se on 35.

Sitten parempia uutisia. Ostin eilen jumppapallon. Jumppasin tai oikeammin kohelsin sillä reilun tunnin. Yllätys oli se, että tasapainoa hakiessa tuli peräti hiki.

Löysin myös netistä myös oivalliset jumppaohjeet Keskivartalon hallintaan ja liikkuvuuteen sekä venytyksiin. Nämä liikkeet tuntuivat hyvältä, vaikkakin tasapainoa sai hakea koko ajan. Ei se ollutkaan niin helppoa, mitä aluksi luuli.

Jumppapallojumppa on monipuolista ja tehokasta. Sillä voi harjoitella keskivartalon hallintaa ja koordinaatiota, sekä keskivartalon lihastasapainoa ja voimaa. Jumppapallon avulla voi myös venytellä. Jumppapalolla harjoittelun pääperiaatteita ovat
  1. vedä napa sisään ja pidä keskivartalo tiukkana.
  2. Opettele korjaamaan tasapainoa - reagoi ajoissa ja oikealla voimalla.
  3. Keskity hyvin jokaiseen liikkeeseen.
  4. Voit käyttää myös alku- tai loppuvenyttelynä.

Tärkeää on myös huolehtia, että ympäristö on turvallinen ja pallossa on riittävä määrä ilmaa.

(Kuva: Net.Anttila)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.